mei 30

Lowestoft 2015

0  comments

Pinksteren was weer de Lowestoft Rally van de toerzeilers.
Mooie wind, zowel op de heen- als de terugreis.
In 16 uur naar de overkant.

20 mei was het dan zover. Samen met Joris en Sandra, vertrek om 13.30 uur uit St. Annaland.
Zuidwesten wind, tegenstroom, maar geweldig mooi zeilweer, 5 bf.
Kruisen op de Ooosterschelde met tegenstroom gaat niet hard, maar de Roompot werd om 18.00 uur bereikt. Lekker eten  en op tijd naar de kooi, morgenvroeg op. 
Logstand 7850 nm motoruren 696 hr.
21 mei ging om 05.00 de wekker, klaarmaken en vertrekken. De brug over de Roompot,normaal 20 m1 hoog,was de bottelnek.  Het was springtij.  Er bleef weinig ruimte over.  Om 06.30 waren we buiten met de zeilen op.  Wederom een heerlijke wind. Wel weer tegen. Echter na enkele uren draaide de wind en was Lowestoft goed bezeilbaar. Het laatste stukje in de geul voor Lowestoft moest toch nog even de motor bij. Om 10.00 uur ’s avonds liepen we als eerste Lowestoft binnen. 15,5 hr is een mooie snelle tijd voor 95 nm. Nog lekker een borrel en dan heerlijk de kooi in.
Logstand 7953 nm. Motoruren 700,6 hr. 
22 mei werd Lowestoft verkend, stadje bekeken en een pintje gepakt. ‘S avonds netjes jasje, dasje voor het captains diner in de Yachtclub, onder toeziend oog van de commodore. Heerlijk eten vanavond.
23 mei staat er een bezoek aan Norwich op de planning. 50 minuten met de boemel naar een leuke stad. Al vanuit 1200. Met een gigantische kathedraal in perfecte staat. Na de stad verkend te hebben en wederom een lekker pintje gepakt te hebbn weer terug naar Lowestoft.  Samen met Joris nog fish and chips gegeten. Jawel ook fish. 
24 mei vertrekken we weer naar huis, wederom met een voortreffelijke wind. Vertrokken om 10.00 ’s morgens. Bij de oversteek van de shipping lanes moesten we zelfs nog een keer uitwijken voor een gigantisch cruiseschip. Na het laatste stuk door de oude roompot op de motor gevaren te hebben, lagen we  om 00.15 uur weer in de Roompotsluis. Wederom overnacht in de marina Roompot. 
Logstand 8048 nm. Motoruren 706,2 hr. 
Op de 25e nog voor het laatste stukje naar St Annaland.
Al met al een super weekend gehad met mooi weer, goede wind, alleen iets te fris.
Logstand 8066 nm. Motoruren 707,1 hr.  

Tags


Dit vind je misschien ook leuk...

Storm in Zeeland

Storm in Zeeland

29 / 30 October

29 / 30 October
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Zou je zo'n avontuur ook wel eens willen beleven?

Neem vrijblijvend contact op.