Zeilen bij het Grevelingenmeer

Een dag naar het Grevelingenmeer, meerdere dagen over de Oosterschelde? Zeilen combineren met een uniek bezoek aan Zierikzee? Er is veel mogelijk!

Zeilen bij Grevelingen

De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer in Europa. Na de afsluiting van de Grevelingen in 1971 ontstond in totaal zo’n 3000 hectare nieuw land.

Een aantal zandplaten viel permanent droog en langs de randen van de Grevelingen kwamen de schorren en een groot deel van de slikken droog te liggen.

De Slikken van Flakkee en de Slikken van Bommenede zijn hier voorbeelden van. De natuur heeft hier vrij spel.

In de oeverzones ontwikkelde zich een geleidelijke overgang van zout naar zoet. Door de unieke ligging en de vele overspoelingszones met zout water handhaven zich in deze gebieden bijzondere planten. Enkele gebieden zijn afgesloten voor publiek in verband met de kwetsbaarheid van de daar voorkomende bijzondere planten en/of broedende vogels.

De tocht bij Grevelingen

Vanuit St. Annaland varen we via de Keeten richting de sluis bij Bruinisse. Hierna ligt de Grevelingen voor ons open. We kunnen een bezoek brengen aan Brouwershaven of Scharendijke. Bij mooi weer is er gelegenheid om eens lekker overboord te springen.

Zeilen bij Grevelingen

welke zeiltocht in zeeland kies jij?

Zierikzee

We zeilen richting en door de Zeelandbrug en meren aan in Zierikzee. Na de stad verkend te hebben lunchen we. Hierna weer vertrek richting de Zeelandbrug en de thuishaven.

Willemstad

We varen via de Krammersluizen het Volkerak op en door de Volkeraksluis het Hollands Diep op. Na het bezoek aan Willemstad lunchen we en zeilen terug naar de thuishaven.

Grevelingen

We vertrekken naar de Grevelingensluis, waar we toegang krijgen tot het Grevelingenmeer. Het grootste zoutwatermeer van Europa. Een heerlijk meer om te relaxen, te ankeren en te zwemmen. 

Oosterschelde

We vertrekken uit de haven via de Krabbenkreek naar de Oosterschelde. Met een fantastisch uitzicht op de Zeelandbrug, maken we via Wemeldinge het rondje compleet en keren we weer terug naar de haven.

Relaxdag

Bij een zeer warme dag kunnen we tussendoor ook een duik nemen op het heerlijke zoute water, lekker voor anker of aan een meerboei.

WAT VONDEN ONZE GASTEN VAN de zeiltochten in ZEELAND?

Uit onderstaande recensies van tevreden gasten blijkt maar weer dat zeilen voor elke generatie een geweldige belevenis is!

Liesbeth op de boot in Zeeland

Liesbeth (61)

“Ik heb in jaren niet zo’n mooie ontspannen dag gehad. Dat ik bij het lopen één kruk gebruikte was bij het aan boord komen en bewegen geen enkel probleem."

Sianthis-in-action.2

René (45)

“De jeugd met de zeilkampen kwam weer helemaal boven. Machtig om met een stevige wind aan het roer te staan. Een geweldige zeildag samen met mijn zoon Maarten en zus Jessica en haar zoon Mark.”

Fam. Waanders

“Met onze dochter met haar vriend en onze zoon is het prachtig om een dag op zo’n schip te zeilen. Perfect zeilweer gehad, geweldige foto’s gemaakt en op social media vaak gedeeld!”

Prijzen voor zeilen in Zeeland

een dag

vanaf

115,00

/p.p.

Volledig verzorgd dagarrangement
(10.00u- 17.30u)

 • Ontvangst met koffie/thee en zelfgebakken lekkers
 • Uitgebreide lunch
 • Alle drankjes
 • Reddingsvesten
 • Je leert basiskennis van het zeilen
 • Je mag zelf sturen
 • Gezellige afsluiting
 • Prijs bij volledige bezetting (6 pers)
 • 15,00 pp korting voor 2e boeking

meer dagen


Op maat

Meerdaagse zeiltocht, prijs in overleg

 • Alles van het dagarrangement
 • Overnachting in eigen kooi
 • Ontbijt
 • BBQ of diner aan boord