Zeilen bij de Oosterschelde

Meerdere dagen zeilen bij de Oosterschelde? Zeilen combineren met een uniek bezoek aan Zierikzee? Er is veel mogelijk!

Zeilen bij de Oosterschelde

Afhankelijk van wind en stroming plannen we een tocht naar Zierikzee of via Oosterschelde de Roompot naar Colijnsplaat. Hierbij passeren we de Zeelandbrug, de imposante overspanning met zijn 52 pijlers tussen Schouwen- Duivenland en Noord-Beveland.
Een stop in de havenkom van Zierikzee biedt de mogelijkheid voor een kort bezoek aan deze prachtige eeuwenoude stad.
Bij een weekendtocht kunnen we doorvaren richting de Deltawerken naar de haven van Burghsluis. Wie weet spotten we bij gunstig tij een zeehondje of een bruinvis.

De Oosterschelde is een nationaal park. De Oosterschelde is oorspronkelijk een riviermonding. Die door de aanleg van de Deltawerken in 1986 veranderde in een ondiepe zeearm: kilometers zout water, waarvan bijna een derde bij eb droogvalt. In 2002 kreeg dit natuurgebied de status van Nationaal Park – het grootste van Nederland.

Zeilen op de oosterschelde

welke zeiltocht in zeeland kies jij?

Zierikzee

We zeilen richting en door de Zeelandbrug en meren aan in Zierikzee. Na de stad verkend te hebben lunchen we. Hierna weer vertrek richting de Zeelandbrug en de thuishaven.

Willemstad

We varen via de Krammersluizen het Volkerak op en door de Volkeraksluis het Hollands Diep op. Na het bezoek aan Willemstad lunchen we en zeilen terug naar de thuishaven.

Grevelingen

We vertrekken naar de Grevelingensluis, waar we toegang krijgen tot het Grevelingenmeer. Het grootste zoutwatermeer van Europa. Een heerlijk meer om te relaxen, te ankeren en te zwemmen. 

Oosterschelde

We vertrekken uit de haven via de Krabbenkreek naar de Oosterschelde. Met een fantastisch uitzicht op de Zeelandbrug, maken we via Wemeldinge het rondje compleet en keren we weer terug naar de haven.

Relaxdag

Bij een zeer warme dag kunnen we tussendoor ook een duik nemen op het heerlijke zoute water, lekker voor anker of aan een meerboei.

WAT VONDEN ONZE GASTEN VAN de zeiltochten in ZEELAND?

Uit onderstaande recensies van tevreden gasten blijkt maar weer dat zeilen voor elke generatie een geweldige belevenis is!

Liesbeth op de boot in Zeeland

Liesbeth (61)

“Ik heb in jaren niet zo’n mooie ontspannen dag gehad. Dat ik bij het lopen één kruk gebruikte was bij het aan boord komen en bewegen geen enkel probleem."

Sianthis-in-action.2

René (45)

“De jeugd met de zeilkampen kwam weer helemaal boven. Machtig om met een stevige wind aan het roer te staan. Een geweldige zeildag samen met mijn zoon Maarten en zus Jessica en haar zoon Mark.”

Fam. Waanders

“Met onze dochter met haar vriend en onze zoon is het prachtig om een dag op zo’n schip te zeilen. Perfect zeilweer gehad, geweldige foto’s gemaakt en op social media vaak gedeeld!”

Prijzen voor zeilen in Zeeland

een dag

vanaf

115,00

/p.p.

Volledig verzorgd dagarrangement
(10.00u- 17.30u)

 • Ontvangst met koffie/thee en zelfgebakken lekkers
 • Uitgebreide lunch
 • Alle drankjes
 • Reddingsvesten
 • Je leert basiskennis van het zeilen
 • Je mag zelf sturen
 • Gezellige afsluiting
 • Prijs bij volledige bezetting (6 pers)
 • 15,00 pp korting voor 2e boeking

meer dagen


Op maat

Meerdaagse zeiltocht, prijs in overleg

 • Alles van het dagarrangement
 • Overnachting in eigen kooi
 • Ontbijt
 • BBQ of diner aan boord