november 1

30 en 31 oktober

hij staat weer op de kant. Dit weekend wordt er nog flink gewerkt.

Vrijdagmorgen vroeg vertrokken, was om half tien op de haven. Eerst een bak koffie gemaakt. Daarna de slangen uitgerold en de hogedrukspuit aangesloten.

Bovenop begonnen met grondig schoonmaken. Daarna is de romp aan de beurt. eerst goed afspuiten, daarna met sop schoonmaken en afspuiten. Toen het onderwaterschip gnogmaals goed afgespoten en met scotch pads de romp geschuurd en glad gemaakt, daarna weer afgespoten. Ik zag er niet uit met al die antifouling. Toen kon hij lekker drogen. Eenmaal droog heb ik de romp helemaal gepoetst tot hij weer lekker glimde. Een mooie basis voor de winter. In het voorjaar alleen even schoonmaken, dit gaat dan veel makkelijker en nogmaals poetsen. Dan kan hij er weer mee. Een fink karwei met een boot van deze lengte. maar je hebt wel eer van je werk. Hij ziet er weer uit alsof hij uit de mal komt. En dat na elf jaar. Heerlijk. Inmiddels is het al wel tegen de avond, dus krijg ik het werk niet klaar. Morgen verder.

Het weer werkt goed mee deze dagen. Het is droog, goede temperatuur, dus aan het werk. Eerst maar begonnen de afvoerslang van de vuilwatertank te vervangen. Dit is knap zwaar, aangezien je in een kasje zit te rommelen. Hij zat behoorlijk vast. Met mes en tang losgekregen. Als dik de nieuwe er maar weer op krijg. Uit voorzorg had ik van thuis al de föhn meegnomen om de slang wat zachter te maken. Dat was ook hard nodig. Wat een hels karwei om hem weer bevestigd te krijgen. Maar goed, het is gelukt. De anodes op de romp, aan de saildrive en aan de schroef allemaal vervangen. Het was nodig na twee jaar op zout.

Toen was het dekkleed aan de beurt. Een dik en zwaar kleed ter bescherming van de boot. Een mooie ondersteuning gemaakt op het voordek tegen het doorhangen. Uiteindelijk zit hij er weer mooi omheen, laat de winter maar komen.

Tot volgend jaar.

Recap:

Dit jaar 1370 m gevaren. Met 100 motoruren.


Tags


Dit vind je misschien ook leuk...

Storm in Zeeland

Storm in Zeeland

29 / 30 October

29 / 30 October
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Zou je zo'n avontuur ook wel eens willen beleven?

Neem vrijblijvend contact op.