augustus 9

St Vaast – Ouistreham – Caen – Ouistreham

0  comments

2-9 augustus

St Vaast naar Ouistreham

Vanmorgen vroeg vertrokken vanuit St. Vaast, 05.30 uur, nog steeds donker. Dit vanwege het tij wat nodig is om uit te varen. Het eerste stuk getoerd, maar uiteindelijk kwam de wind erbij, dus de Code Zero gehesen. Door meer achterlijke wind gewisseld naar de genaken. In eerste instantie wilden we Courseulles binnenlopen, maar er stond niet genoeg water om over de banken binnen te lopen. Dan maar door naar Ouistreham. Ondertussen had Thomas(Henk) een heerlijk maaltje gebrouwen.

Logstand 17764 nm. Motoruren 1496,3 hr.

Ouistreham – Caen

Vandaag maar een klein stukje, door het kanaal naar Caen. Op vastgestelde tijden in konvooi naar Caen. Langs de beroemde Pegasus Bridge. een rustig tochtje met mooie kastelen langs de route. De haven was wonderbaarlijk rustig, plek zat. De komende dagen werd het onbestendiger dus we wilden hier een aantal blijven liggen.

Logstand 17774 nm. Motoruren 1498,3 hr

5-8 augustus

Caen

We liggen eindelijk een keer wel in Caen, een grote stad met veel te zien in de omgeving. Fijn dat we de mountainbikes bij ons hadden. Dezelfde middag al naar museum Le Memorial geweest, zeer de moeite waard. Complete geschiedenis van de beide wereldoorlogen en alles wat daarmee samenhing. Daarna lekker wezen eten met z’n vieren. de volgende dagen gingen Thomas en Isabel kamperen dus wij hadden de boot voor onszelf. Op de fiets nu wel naar Courseulles geweest en tevens langs de stranden. Altijd indrukwekkend. Alweer 45 km oude fiets, het moet toch niet gekker worden. Geweldig om met dit weer zo centraal te liggen in een stad.

Caen

Het was leuk dat we hier ook weer de Aqua Cheta troffen, zij waren op de terugreis van een 3 maanden zeiltocht naar Zuid Bretagne. Een mooie tocht in Corona tijd. De rest van de terugreis samen met hen opgevaren naar Nederland.

Tijd om weer te gaan, morgen weer terug naar Ouistreham.

9 augustus

Caen – Ouistreham

Toch maar weer vertrokken, na betaling van het verschuldigde liggeld. Zeer schappelijke havenmeester. Paar dagen gratis gelegen. Weer op tijd aangesloten voor de tocht naar Ouistreham. Solo deze keer. Simone ging op de fiets hetzelfde stuk langs het kanaal. Wederom langs de Pegasus bridge.

Logstand 17802 nm. Motoruren 1500,7 hr.


Tags


Dit vind je misschien ook leuk...

Storm in Zeeland

Storm in Zeeland

29 / 30 October

29 / 30 October
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Zou je zo'n avontuur ook wel eens willen beleven?

Neem vrijblijvend contact op.