juni 20

11-13 juni

0  comments

Dit weekend lekker met de familie op pad. Simone en Mia.

Simone moest vrijdagmorgen eerst nog werken, wel lekker aan boord. Pas laat in de middag vertrokken naar de Schelphoek. Nostalgie. In mijn kinderjaren daar regelmatig gegeten met mijn ouders. De Schelphoek is een baaitje, ontstaan bij een doorbraak in 1953. Nu kan je er mooi ankeren. Je moet wel goed opletten, want het is gelijk buiten de diepe stukken ondiep. We zaten ook al even aan de grond. Ook moet je rekening houden met het verval. Er liggen diverse strekdammen onder water, die met eb goed te zien zijn. Vandaar dat we na een paar uur alsnog het anker verlegd hebben. Lekker even met Mia naar de wal gevaren, wadend door de modder. Goed geslapen achter het anker.

De volgende morgen in alle vroegte nog met Simone en Mia naar de wal gevaren voor een rondje in de omgeving van de Schelphoek. Je kunt hier mooi wandelen in het bos.

Uiteindelijk weer aan boord en anker op, richting Burghsluis. Gerry en Hans uit Doetinchem zitten in Burgh Haamstede en varen vandaag mee. Een heerlijk windje om te zeilen. Een leuk tochtje naar de betonhaven, ook weer achter het anker. We krijgen er zin in. Het is natuurlijk ook heerlijk vrij. Lekker zwemmen en genieten van de zon.

Vanaf hier ging Hans met de fiets weer richting Burghsluis om de auto op te halen. Het was een gezellige dag.

Een bootje met strandwielen eronder zou toch wel makkelijk zijn. Zeker met zo’n verval. Ik moest nu de motor eraf halen, het bootje naar het water dragen en toen de motor er weer op zetten. Het was inmiddels een meter gezakt.

Op zondag de boel weer opgeruimd en met laagwater vertrokken uit de Betonhaven. Er stond erg weinig wind, dus gelukkig dat we de stroom meehadden. Voor de Zeelandbrug nog even flink de motor laten werken om de opening te halen, anders was het weer een uur ronddraaien geweest.

Na een heerlijk werken de boot weer in St Annaland gestald en alles gecleaned en opgeruimd.

Na het eten in de auto weer naar huis.

Logstand 17103 nm. Motoruren 1430,1 hr.


Tags


Dit vind je misschien ook leuk...

Storm in Zeeland

Storm in Zeeland

29 / 30 October

29 / 30 October
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Zou je zo'n avontuur ook wel eens willen beleven?

Neem vrijblijvend contact op.