juli 23

19-21 juli Cadzand – Cherbourg

Om 09.30 vertrokken vanuit Cadzand, het was een beetje mistig. Een beetje naargeestig. Gelukkig een beetje wind om te zeilen. Een paar slagen moeten maken om weg te komen. In de loop van de dag zou de wind meer naar het Noordwesten draaien, en zo geschiedde. De motor stond al snel stil. Zeilen!!

Uiteindelijk hebben we het grootste deel zeilend afgelegd, met snelheden van boven de 10 knoop (SOG). Door de snelheid waren we snel bij Cap Griz Nez, een punt waar je degelijk rekening moet houden met de stroming. Dit ging gelukkig net goed, net een staartje tegenstroom gehad. Bij Calais hadden we al besloten direct door te varen richting Cherbourg, aangezien de wind af zou gaan nemen de volgende dag. ook dat kwam uit helaas. De laatste 12 uur (van de 42 uur)moesten we helaas de motor bijzetten ivm te weinig wind. Om 06.00 uur de 21e lagen we vast in Cherbourg. Lekker slapen.

Na ons schoonheidsslaapje ontbeten en wateringen geregeld.,Van de buiskap was een naad losgegaan, die ze netjes hebben gerepareerd hier in Cherbourg. oo weer waarde supermarkt geweest voor wat broodnodige boodschappen. Daar heerlijk een biertje op een terras. Heerlijk weer hier trouwens.

Logstand 16119 nm. Motoruren 1354 hr.


Tags


Dit vind je misschien ook leuk...

Storm in Zeeland

Storm in Zeeland

29 / 30 October

29 / 30 October
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Zou je zo'n avontuur ook wel eens willen beleven?

Neem vrijblijvend contact op.