november 1

16 en 17 oktober

0  comments

Het is weer zover. Vertrek uit Sint Annaland voor overvaart naar de winterstalling in Dintelmond. Het seizoen zit er weer op. Al mooi op tijd vertrokken uit de haven, fantastisch weer en er stond ook nog een lekker windje, dus nel de zeilen gehesen. Nog lekker zeilen dus. Tot aan de Krammersluizen gezeild. Even geschut en daarna wederom de zeilen omhoog. Tot aan de ingang van Dintelmond heerlijk gevaren. Je kon echter wel merken dat er twee jaar aan rommel onder de boot zat. Dat gaat er eindelijk vanaf.

Bij aankomst in de haven een plaatsje gekregen en toen op de mountainbike weer richting Sint Annaland om de auto op te halen. 25 km fietsen. ja, ja.

Op de terugweg snel even een patatje gescoord om daarna te beginnen de boot te ontmantelen. Nooi in supergrote condities de zeilen van de boot gehaald. Blijft een heidens karwei in je eentje. Bleek in de fok een scheurtje en een naad van de zeillathouder los te zijn, dus gelijk geregeld dat deze naar Dekker zeilmakerij ging ter reparatie. Het grootzeil is nog perfect.

Onderweg al begonnen om lijnen en vallen te vervangen door een dunne lijn. Ze gaan allemaal mee naar huis om eens gewassen te worden. Gauw zo’n 300 meter aan diverse lijnen.

De volgende dag het watersysteem leeg gemaakt, de boiler afgetapt en winterklaar gemaakt en de vuilwatertank schoon en leeg gemaakt. De volgende keer dat ik op de boot ben, op de kant, ga ik de afvoerslang vervangen.

Vervolgens de boot nog een goede schrobbeurt gegeven van buiten. Hij is weer klaar om de kant op te gaan.


Tags


Dit vind je misschien ook leuk...

Storm in Zeeland

Storm in Zeeland

29 / 30 October

29 / 30 October
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Zou je zo'n avontuur ook wel eens willen beleven?

Neem vrijblijvend contact op.