oktober 6

29 mei t/m 2 juni 2019

0  comments

Dit weekend staat een overtocht naar Ipswich op de planning met de Kustzeilers. Samen met Gerard van de Poll. In de voorbeschouwing krijgen we veel wind voor onze kiezen.
De eerste dag hebben we perfecte wind en weer richting de Oosterschelde kering.
Het plan is om aan de buitenzijde de overige schepen af te wachten en dan gezamenlijk tegen een uur of twaalf te vertrekken de zee op. Echter de voorspelling is bewaarheid geworden. 20-30 knopen wind.
Voor even gaat dit wel , maar niet een hele overtocht van ca.20 uur. Afgesproken om rond 04.00 uur nogmaals te checken of er nog mogelijkheden zijn. Helaas. Dan maar de volgende morgen richting Goes. Een stevige maar perfecte wind richting Goes Sas. Voor de sluis kreeg de motor alleen geen water meer. Binnen de sluis de impeller los geschroefd en van alles geprobeerd. We kregen hem niet goed aan de praat. de rest van de groep ging door naar Goes, wij gingen weer terug naar St. Annaland om te kijken of we daar hulp konden krijgen. Bij Dekker een nieuwe simpeler gehaald, echter geen resultaat. In en uitgebouwd etc. uiteindelijk goed erin gezet, gesmeerd met glycerine, deksel erop en starten. Gefixt. Wat gaan we doen? Het tij stond bijzonder goed, dus we hebben alsnog losgegooid en vertrokken voor een rondje Zeeland. Via de Oosterschelde de zee op richting Stellendam. Dat werd een latertje. Rond 24.00 uur lagen we vast in Stellendam. De volgende dag weer door om de cirkel rond te maken weer naar S. Annaland.

Logstand  13804 nm.  Motoruren  1170 hr.


Tags


Dit vind je misschien ook leuk...

Storm in Zeeland

Storm in Zeeland

29 / 30 October

29 / 30 October
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Zou je zo'n avontuur ook wel eens willen beleven?

Neem vrijblijvend contact op.