oktober 27

23 tot 28 juli Cherbourg tot Lorient

In verband met het getij, ’s middags om half twee vertrek vanuit Cherbourg, de bedoeling is om in een ruk door te varen naar Roscoff. Hier zou Gerard opgehaald worden door zijn vrouw. Het zou anders lopen. In de race of Alderney hadden ze het weer over thunderstorms in de nacht. De ervaring voor Duinkerken meegenomen hadden we daar geen zin in. De koers werd dus verlegd naar St Peter Port op Guernsey. Dit is ook altijd mooi. Hier kwamen we rond 20.00 uur aan. Na de boel verkend te hebben, kwamen we tot de conclusie dat Gerard qua tijd niet verder mee kon, hij zou de ferry vanaf Guernsey naar St. Malo pakken. Gerard bedankt.
Wij vertrokken de volgende dag de zee weer op. Bestemming was een van de Abers om een goede positie te hebben om door Chenal du Four te varen. De tocht liep echter lekker en qua tijd zouden we perfect (een kwartier te laat)  uitkomen om het Chenal du Four te nemen. Doorvaren dus. Nieuwe bestemming: Camaret sur Mer. Weer veel bezoek van dolfijnen vandaag. Na 26 uur aangekomen in Camaret sur Mer. Lekker rondgedwaald en een hapje gegeten in Camaret. Daarna lekker het mandje in. Hier lekker een dagje gebleven. Isabel was druk met haar scriptie, dus had ik de tijd voor mezelf. Lekker met de mountainbike rondgecrost.

Logstand 14447 nm.  Motoruren 1242 hr.


Op 27 juli vertrokken we weer met z’n tweeen richting Loctudy. Vandaag is de Raz du Sein aan de beurt, ook zo’n stroomgat, navigeren langs rotsen en bakens, waar je goed moet timen en de weerberichten goed moet interpreteren. Geen probleem vandaag, ondanks 20-22 knopen wind. Uit de juiste hoek en de stroming praktisch op doodtij. Toch fijn zo’n almanac. Stromen doet het wel trouwens. Mooi weer vandaag, lekker windje en zon. Weer veel dolfijnen, heerlijk. Na zo’n 50 mijl kwam Loctudy in zicht. hier qua diepte goed opletten. Echt een franse haven, geen Nederlanders gezien. Mooi gebied. Nog even lekker rondgevlogen met de Mavic.

Logstand 14506 nm.  Motoruren 1245 hr.

 

Na een nachtje in Loctudy vertrokken voor de laatste etappe naar Lorient. Maar zo/n 40 mijltjes. Weinig wind, maar perfect gennaker weer. Samen met een andere 40 voeter het hele stuk gevaren. gelukkig waren wij iets sneller. Op het laatst boog hij af naar Ile de Groix. Rond 16.30 uur waren we in Lorient. In de binnenstad. Leuk haventje, prima sanitair. Mooie uitvalsbasis. Simone en Thomas waren ook net aangekomen. Alles uitpakken en wegstouwen en daarna in Lorient een hapje gegeten.
Door de weersverwachtingen besloten we een paar dagen hier te blijven liggen, er werd zware storm voorspeld. Gelukkig wel met mooi weer.

Logstand 14545 nm . Motoruren 1247 hr.

 

 

 


Tags


Dit vind je misschien ook leuk...

Storm in Zeeland

Storm in Zeeland

29 / 30 October

29 / 30 October
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Zou je zo'n avontuur ook wel eens willen beleven?

Neem vrijblijvend contact op.