december 22

18 t/m 23 augustus de Thuisreis

18 en 19 augustus 
De laatste week is aangebroken, nu komt Nederland toch wel weer snel dichterbij. Helaas.
Vandaag gaan we richting Boulogne, een tochtje van 55 nm. Boulogne, altijd een pleisterplaats naar of uit het zuiden. Het begon met weinig wind, maar die zou in de loop van de dag flink aantrekken. Tegen en in de avond zou het behoorlijk gaan waaien. Zo ook morgen. In eerste instantie wilden we voor de zekerheid al doorvaren naar Calais, maar voor Boulogne was het al vrij heftig geworden. Op flink gereefd zeil toch maar richting de pieren van Boulogne gevaren. Voor de poort stonden heftige brekers, weerkaatst door de pieren en de heftige stroom voorlangs, was het een flinke whirlpool. eenmaal achter de bescherming van de pier, konden we veilig de zeilen laten zakken. Altijd weer een opluchting. Een van de vele vrije plekken gezocht en goed vastgelegd. Ook morgen zullen we hier zijn, in verband met de volgende stormdepressie. Hier ook de stad bezocht. Ook de oude citadel boven op de berg.

Logstand 15080 nm. Motoruren 1283 nm.

 

 

20 augustus Duinkerken
Op naar Duinkerken, goed de stroming vooraf bekeken, want daar moet je zowel bij Cap Grinez als langs de Belgische kust goed rekening mee houden. Het gaat wel, maar je doet er qua tijd dan behoorlijk veel langer over. Dat kwam weer helemaal goed vandaag. Fantastische zeildag gehad. Vanaf de haven in Boulogne tot tussen de pieren bij Duinkerken. Beter weer dan op de heenreis.(onweer)

Logstand 15125 nm. Motoruren 1285 hr.

21 augustus Cadzand
Vroeg vertrokken vanuit Duinkerken, ondanks tegenstroom het eerste stuk. Cadzand is ons doel vandaag, een heel stuk, dus stroom tegen krijgen we toch wel. Het eerste stuk was vervelend zeilen, te weinig wind en uit verkeerde hoek en stroom tegen. Na de Trappegeer werd het beter en konden we zelfs op de Gennaker varen, nu werd het leuk en de snelheid nam aanzienlijk toe. Nieuwpoort, Oostende en Blankenberge voorbij. Dobberen langs Zeebrugge. Het laatste stukje naar de nieuwe haven van Cadzand. Ruim opgezet en goede voorzieningen. Het dorpje of de omgeving zijn we echter niet ingeweest.

Logstand 15172 nm. Motoruren 1287 hr.

 

 

 

 

22 augustus Middelburg
Op naar de Nederlandse kust, Vlissingen. Weinig wind. Goed dat we met wind goede stukken af hebben kunnen leggen de afgelopen dagen, anders was het ver motoren geweest. De zeesluis door van zee af helaas. Via het kanaal naar Middelburg. De laatste dagen al problemen met de C-Card gehad en deze in Middelburg maar uiteindelijk gewisseld voor een Navioncs kaart. het lag gelukkig niet aan de plotter. Lekker gegeten in de jachtclub in Middelburg, na lekker een terrasje gepakt te hebben. Slapen en morgen het laatste stuk naar St. Annaland.

Logstand 16187 nm.  Motoruren 1290 hr.

23 augustus Sint Annaland
De laatste dag. Wederom weinig wind, wel heel mooi weer. De temperaturen zouden ook weer aardig gaan stijgen. mijn broer vierde zijn verjaardag en trouwdag, dus daar waren we uitgenodigd op zondag. relaxed gingen we via het Veerse meer en de Oosterschelde terug naar St. Annaland.
Om 15.00 uur lagen we weer vast op ons vaste plekje.
Cock bedankt voor de gezelligheid en het zeilen op de terugreis.

Logstand 15213 nm. Motoruren 1295 hr.

 

 


Na 5 weken weer in de haven, na 1250 nm en 113 motoruren.
het zit er weer op.


Tags


Dit vind je misschien ook leuk...

Storm in Zeeland

Storm in Zeeland

29 / 30 October

29 / 30 October
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Zou je zo'n avontuur ook wel eens willen beleven?

Neem vrijblijvend contact op.